събота, 31 януари 2015 г.

5 Интересни Факта за Пластичната Хирургия и Нейното Развитие през Годините


Прочетете 5 интересни факта за пластичната хирургия. За това, как тя се е разивала през годините.


  1. Техниката за модерна липосукция с тъпи канюли за отстраняване на мазнини е разработена във Франция през 1977 г. от д-р Yves Gerard Illouz. Той извършва тази операция за първи път на една жена, която има липом на гърба си. Тази операция остава в историята, защото мазнината е отстранена без никакви белези на гърба на жената.
  2. Законопроект, като посочва, че разходите за пластични операции трябва да бъдат обхванати от застрахователните полици, е представен за първи път от президента на САЩ Бил Клинтън. Законопроекът също предвижда покриване разходите за  увеличаване на бюста за постигане на симетрия между гърдите. Това е силен ход за подпомагане на хирурзите и техните пациенти.
  3. Британците започнали да използват техники на пластичната хирургия през 17 век, когато видели индийски масон да оправя носа на британски пилот. Те приемат древната хирургична процедура и правят някои подобрения в нея. Оттогава пластични операции са извършвани в почти цяла Европа.
  4. Египтяните извършвали  хирургични промени на труповете, а не на живи хора. Те се използвали, за да се вкарват малки кости и шепа семена в носа на мъртвите, с оглед на признаването им в отвъдното. Мумиите са били бинтовани по подобен начин на съвременните практики.
  5. Реконструирането на носа и уголемяването на гърдите са двете най-известни пластични операции, извършвани по целия свят. 91% от хората, претърпели пластични операции са жени. мъжете са едва 9% . Италианският хирург от 15-ти век, Gaspare Tagliacozzi се счита за баща на съвременната пластична хирургия.

 Днес можете да си направите пластична хирургия в София на много приемливи цени и то с много добро качество. Добри пластични хирурзи ще намерите и в другите по-големи градове като Пловдив, Варна, Бургас и т.н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.